Кекс „Зебра"
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Добавят се млякото и олиото и се разбърква добре. В друга купа се пресява брашното с бакпулвера и ванилията. Прибавя се към яйцата. Разбива се до гладко, но не дълго, за да се избегне появата на въздушни мехурчета в сместа. Разделя се на 2 равни части. В едната част слагаме настърганата лимонова кора, а в другата - 2 с.л. какао. В намаслена и набрашнена кръгла форма изсипваме точно в центъра є 3-4 с.л. от светлата смес. След това върху бялата, точно в центъра є, сипваме 3-4 с.л. от кафявата смес. За по-голямо удобство и бързина може да се ползва черпак. Така редуваме, докато свършат двете смеси. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса около 45-50 мин.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп